Over mij

LisetteLoopt goede doel
Wat super dat je interesse hebt in mijn challenge! Ik start vanaf 5 januari, met 5 dagen in de week, 5 mile hardlopen, 50 weken lang. De 5 staat garant voor 5-sterren; ik ga voor het perfecte resultaat en een streefbedrag van minimaal €5.555,-.

Om meer te weten te komen over mijn uitdaging en wat mij ertoe heeft bewogen, stel ik mij eerst kort voor. Ik ben Lisette Brekelmans, 33 jaar, een echte Utrechtse die nu in Harmelen woont in een pittoresk huisje uit 1901. Ik woon daar samen met mijn vriend en mijn dochtertje van 1 jaar oud. In deze omgeving kan ik heerlijk (hard)lopen en gelukkig houd ik onwijs van sporten. Ik ben 4 dagen werkzaam voor een 8-tal (bouw)bedrijven uit Woerden (Kleywegen, Kleybruggen, Gebr. van Leeuwen Boringen, Nelis Infra, Dutch Tunnel Engineering, Vermeij Schilderwerken, Van Veen Glasspecials en De SamenwerkingsUnie) als commercieel en strategisch adviseur. Ik ga vast en zeker ook inspiratie halen uit deze challenge voor mijn werk. Het onderwerp Endometriose spreekt mij extra aan, omdat ik hier zelf ervaring mee heb gehad. Drie jaar geleden ben ik geopereerd aan een Endometriose-cyste. De cyste had een doorsnede van 9 cm en zat verkleefd aan mijn linker eileider en eierstok. De cyste is operatief verwijderd en daarmee zijn mijn eileider en eierstok ook meegenomen. Gelukkig zag mijn rechterkant er nog gezond uit. Ik heb  mij echt enorm verbaasd over de kundigheid van o.a. de huisarts. De pijn die je kan hebben door endometriose is heftig. De huisarts heeft mij meerdere keren teruggestuurd met menstruatie- en darmpijn. Na 3x teruggestuurd te zijn, heb ik er wel voor gezorgd dat ik een doorverwijzing kreeg. Binnen een week werd mijn cyste verwijderd door de gynaecoloog.

Eigenlijk te bizar voor woorden dat ik niet eerder naar het ziekenhuis ben gestuurd, want alle symptomen van endometriose kwamen overeen met mijn verhaal. Op dit moment wordt mijn cyclus onderdrukt door het gebruik van hormonen. Het gaat goed. Ik voel soms nog wel druk bij mijn darmen en ik heb soms buikpijn, maar ik mag zeker niet klagen! Om heftige pijn(aanvallen), cystes en andere vervelende symptomen van Endometriose, met de  gevolgen van dien, tijdig te signaleren, vraag ik meer aandacht voor deze ziekte. Daarmee zijn zeker meer meiden voor nu en de toekomst geholpen. Samen met Stichting Endometriose gaan we er voor zorgen dat op jonge leeftijd er meer voorlichting over deze ziekte wordt gegeven.

Een geweldig mooi doel, voor nu en de toekomst! Ik start met het ophalen van het streefbedrag van € 5.555,-. Jullie kunnen mij volgen via deze website en via mijn social media (Facebook, Instagram en Linkedin). Uiteraard ga ik jullie spammen met foto’s, blogs en vlogs. Zo kunnen jullie zien hoe de challenge mij vergaat en uiteraard is steun op z’n tijd fijn. Volg mij en een donatie is altijd welkom!